Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The influence of portion … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The influence of portion size and timing of meals on weight balance and obesity

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Christina Berg
Helene Berteus Forslund
Publicerad i Current Obesity Reports
Volym 4
Nummer/häfte 1
Sidor 11–18
Publiceringsår 2015
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Sidor 11–18
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1007/s13679-015-...
Ämnesord måltidsmönster, måltid, portionsstorlek, fetma
Ämneskategorier Hushålls- och kostvetenskap, Epidemiologi, Näringslära

Sammanfattning

This review focuses on the influence of portion size and temporal distribution of food intake on weight balance and obesity in adults. The inconsistency of definitions in the area of meal patterns is also discussed. The conclusion is that regular eating habits might facilitate weight balance, while unplanned snacking as well as consuming the major part of the energy intake at the end of the day seem to be unfavourable. Altogether, the research suggests that large portions promote over-consumption and, therefore, limiting portion size of energy dense foods and drinks with added sugar could be recommended. Even if more research is needed, these factors should be taken into consideration in recommendations for obesity prevention.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?