Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Var finns verket?… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Var finns verket?

Kapitel i bok
Författare Anders Hultqvist
Publicerad i Musikens frihet och begränsning
Sidor 123-139
ISBN 978-91-7173-389-4
Förlag Daidalos
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Högskolan för scen och musik
Sidor 123-139
Språk sv
Ämnesord Musikalisk tolkning, tradition, nyuppsättning, interpretatoriska transformationer, musikalisk maktposition, Beethoven, Albinoni
Ämneskategorier Konst

Sammanfattning

Kapitlet inleds med min programkommentar, publicerad i GSOs programtidning Podiet, kring nyuppsättningarna av Beethovens femte symfoni och Albinonis Adagio som Göteborgs Symfoniker, solisterna Carolina Grinne och Stefan Östersjö samt dirigenten Andrew Manze framförde 6-7 oktober 2011. Denna åtföljs sedan av ytterligare kommentarer och vidareföringar av några av resonemangen i programkommentaren. Varför ser vår tolkningstradition ut som den gör inom konstmusiken? Och vem, eller vad, är det som sätter gränserna för det som anses möjligt i en musikalisk interpretation? Vad är det som gör att man till exempel inom teatern kan ha ett betydligt vidare tolkningsbegrepp än det vi har inom musiken när man tänker sig nya iscensättningar av den klassiska repertoaren?

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?