Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Simplified Intestinal Mic… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Simplified Intestinal Microbiota to Study Microbe-Diet-Host Interactions in a Mouse Model

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Petia Kovatcheva-Datchary
S. Shoaie
S. Lee
Annika Wahlström
I. Nookaew
Anna Hallén
Rosie Perkins
J. Nielsen
Fredrik Bäckhed
Publicerad i Cell Reports
Volym 26
Nummer/häfte 13
Sidor 3772-+
ISSN 2211-1247
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Wallenberglaboratoriet
Sidor 3772-+
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1016/j.celrep.2019.02...
Ämnesord butyrate-producing bacteria, human colonic microbiota, gut microbiota, sp nov., akkermansia-muciniphila, gene-expression, identification, fermentation, proposal, fiber, Cell Biology
Ämneskategorier Cellbiologi

Sammanfattning

The gut microbiota can modulate human metabolism through interactions with macronutrients. However, microbiota-diet-host interactions are difficult to study because bacteria interact in complex food webs in concert with the host, and many of the bacteria are not yet characterized. To reduce the complexity, we colonize mice with a simplified intestinal microbiota (SIM) composed of ten sequenced strains isolated from the human gut with complementing pathways to metabolize dietary fibers. We feed the SIM mice one of three diets (chow [fiber rich], high-fat/high-sucrose, or zero-fat/high-sucrose diets [both low in fiber]) and investigate (1) how dietary fiber, saturated fat, and sucrose affect the abundance and transcriptome of the SIM community, (2) the effect of microbe-diet interactions on circulating metabolites, and (3) how microbiota-diet interactions affect host metabolism. Our SIM model can be used in future studies to help clarify how microbiota-diet interactions contribute to metabolic diseases.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=279590
Utskriftsdatum: 2019-11-17