Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Evolution of cerebrospina… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Evolution of cerebrospinal fluid total α-synuclein in Parkinson's disease.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Marthe Gurine Førland
Annika Öhrfelt
Ole-Bjørn Tysnes
Kaj Blennow
Henrik Zetterberg
Kenn Freddy Pedersen
Guido Alves
Johannes Lange
Publicerad i Parkinsonism & related disorders
Volym 49
Sidor 4-8
ISSN 1873-5126
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för psykiatri och neurokemi
Sidor 4-8
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1016/j.parkreldis.201...
www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämneskategorier Neurokemi

Sammanfattning

Cerebrospinal fluid (CSF) total α-synuclein is considered a potential biomarker for Parkinson's disease (PD), but little is known about the evolution of this marker during the course of the disease. Our objective was to investigate whether CSF total α-synuclein concentrations change over time and are associated with motor and cognitive function in PD.CSF total α-synuclein concentrations were quantified in 56 longitudinally followed PD patients, 27 of whom provided CSF repeatedly 2 and/or 4 years later. Another 18 subjects were included as controls. The samples were analyzed using two independent, validated ELISA methods: our recently developed and validated in-house ELISA and a commercial kit from BioLegend.CSF total α-synuclein levels did not distinguish PD patients from controls, displayed no substantial changes during a period of up to 4 years, and did not predict subsequent motor or cognitive decline. These findings were consistent for both analytical methods.Our findings do not support the clinical utility of total α-synuclein as a single diagnostic or prognostic biomarker in PD.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=265789
Utskriftsdatum: 2019-11-17