Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Knowledge-intensive Innov… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Knowledge-intensive Innovative Entrepreneurship integrating Schumpeter, evolutionary economics and innovation systems

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Franco Malerba
Maureen McKelvey
Publicerad i Small Business Economics
Volym 54
Nummer/häfte 2
Sidor 503-522
ISSN 0921-898X
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för ekonomi och samhälle, Innovation and Entrepreneurship (IIE)
Sidor 503-522
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1007/s11187-018-...
Ämnesord Knowledge-Intensive Innovative Entrepreneurship; Entrepreneurship; Knowledge Intensive Sectors; Innovation Systems
Ämneskategorier Ekonomi och näringsliv, Nationalekonomi, Annan samhällsvetenskap, Teknik och social förändring

Sammanfattning

This article proposes a novel conceptualization of knowledge-intensive innovative entrepreneurship, which can capture the main characteristics of a vital phenomenon in the modern economy. Our conceptualization is based upon the integration of Schumpeterian entrepreneurship, evolutionary economics, and innovation systems approach. It consists of a theoretical definition and a stylized process model. According to this view, knowledge-intensive innovative entrepreneurs are involved in the creation, diffusion, and use of knowledge; introduce new products and technologies; draw resources and ideas from their innovation system; and introduce change and dynamism into the economy. In the article, we also offer an empirical definition of knowledge-intensive innovative entrepreneurship, which we then use to identify its key characteristics and relevance. We conclude with recommendations for a future research agenda.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=255311
Utskriftsdatum: 2020-08-12