Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Handbok i konflikthanteri… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handbok i konflikthantering för organisationskonsulter och personalspecialister

Bok
Författare Thomas Jordan
ISBN 978-91-87817-85-4
Förlag Perspectus Kommunikation
Förlagsort Sävedalen
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Språk sv
Ämnesord konflikthantering, organisationskonsulter, medling, interventionsmetodik, gruppmedling
Ämneskategorier Tillämpad psykologi, Arbetslivsstudier

Sammanfattning

Denna handbok i konfliktinterventionsmetodik är i första hand skriven för de som arbetar professionellt med kon¬flikter på arbetsplatser: organisations¬konsulter i fristående företag och vid företagshälsor, samt personalspecialister. Boken är indelad i tre delar. Den första delen, Utgångs¬punkter, ger
 läsaren en omfattande genomgång av de begrepp och dimensioner som behövs för att se och förstå olika arbets¬platskonflikters egenskaper och dynamik. Dessutom får läsaren en bred överblick över de strategier och red¬skap konsulter, personal¬specialister och ledare kan använda för att hantera en konflikt. Den andra delen, Interventionsmetodik, be¬hand¬lar konflikthanteringshant¬verket: uppdrags¬for-mulering, ansatser för att omfokusera från problem till lösningar, grupp¬med¬lings-metodik, samtalsmetodik, kartläggningar och strategier för att bygga robusta samarbetskulturer. Den tredje delen, Fallberättelser, presenterar elva olika exempel på hur konsulter/medlare kan gå till väga när de utför ett konflikt-hanteringsuppdrag. Bokens innehåll bygger på 20 års pedagogiskt arbete med konflikter i arbetslivet och resultaten av ett mindre forskningsprojekt finansierat av AFA Försäkring. I projektet har 13 organisationskonsulter intervjuats om sina arbetssätt. Till grund för boken ligger också en omfattande litteraturgenomgång av framför allt tysk¬språkig metod¬litteratur.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=204715
Utskriftsdatum: 2020-07-14