Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Improvement of Ultra-Low … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Improvement of Ultra-Low Field Magnetic Resonance Recordings With a Multilayer Flux-Transformer-Based High-T-C SQUID Magnetometer

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Maxim Chukharkin
Alexei Kalaboukhov
Justin F. Schneiderman
Fredrik Öisjöen
Magnus Jönsson
Minshu Xie
O. V. Snigirev
Dag Winkler
Publicerad i Ieee Transactions on Applied Superconductivity
Volym 23
Nummer/häfte 3
ISSN 1051-8223
Publiceringsår 2013
Publicerad vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1109/tasc.2012.223433...
Ämnesord Flip-chip, high temperature superconductors, nuclear magnetic resonance, SQUIDs, superconducting
Ämneskategorier Nanoteknik

Sammanfattning

We have developed a multilayer flux-transformer-based high-T-C SQUID (flip-chip) magnetometer that improves signal-to-noise-ratios (SNR) in ultra-low field magnetic resonance (ulf-MR) recordings of protons in water. Direct ulf-MR-based benchmarking of the flip-chip versus a standard planar high-T-C SQUID magnetometer resulted in improvement of the SNR by a factor of 2. This gain is attributable to the improved transformation coefficient (1.9 vs 5.3 nT/Phi(0)) that increased the signal available to the flip-chip sensor and to the lower noise at the measurement frequency (15 vs 25 fT/Hz(1/2) at 4 kHz). The improved SNR can lead to better spectroscopic resolution, lower imaging times, and higher resolution in ulf-MR imaging systems based on high-T-C SQUID technology. The experimental details of the sensors, calibration, and ulf-MR benchmarking are presented in this report.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=178926
Utskriftsdatum: 2019-10-15