Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Sensitive liquid chromato… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sensitive liquid chromatography-electrospray mass spectrometry allows for the analysis of the O-glycosylation of immunoprecipitated proteins from cells or tissues: application to MUC1 glycosylation in cancer.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Malin Bäckström
Kristina A Thomsson
Hasse Karlsson
Gunnar C. Hansson
Publicerad i Journal of proteome research
Volym 8
Nummer/häfte 2
Sidor 538-45
ISSN 1535-3893
Publiceringsår 2009
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 538-45
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1021/pr800713h
Ämnesord Carbohydrate Conformation, Carbohydrate Sequence, Cell Line, Chromatography, Liquid, methods, Glycosylation, Humans, Immunoprecipitation, Molecular Sequence Data, Mucin-1, chemistry, metabolism, Neoplasms, chemistry, diagnosis, metabolism, Sensitivity and Specificity, Spectrometry, Mass, Electrospray Ionization, methods
Ämneskategorier Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi (inklusive stamcellsbiologi), molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi eller biofarmaci)

Sammanfattning

We have analyzed the structures of the glycans on immunoprecipitated proteins from small amounts of cell or tissue lysates, by liquid-chromatography electrospray mass spectrometry (LC-ESI-MS) and MS/MS. The sensitive and specific method was applied to the analysis of the O-glycosylation of MUC1 in breast, prostate and gastric cancer, including analysis of a patient tumor specimen. The method will be applicable for the glycosylation analysis of individual proteins.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=142038
Utskriftsdatum: 2019-10-16