Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The Serum Metabolite Resp… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The Serum Metabolite Response to Diet Intervention with Probiotic Acidified Milk in Irritable Bowel Syndrome Patients Is Indistinguishable from that of Non-Probiotic Acidified Milk by 1H NMR-Based Metabonomic Analysis

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare SMM Pedersen
CN Nielsen
HJ andersen
J Olsson
Magnus Simrén
Lena Öhman
U Svensson
A Malmendal
HC Bertram
Publicerad i Nutrients
Volym 2
Nummer/häfte 11
Sidor 1141-1155
ISSN 2072-6643
Publiceringsår 2010
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för mikrobiologi och immunologi
Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin
Sidor 1141-1155
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.3390/nu2111141
Ämnesord metabonomics; 1H-NMR spectroscopy; Irritable Bowel Syndrome; acidified milk products; multivariate data analysis; lactate; probiotics
Ämneskategorier Farmaceutisk biokemi, Gastroenterologi

Sammanfattning

The effects of a probiotic acidified milk product on the blood serum metabolite profile of patients suffering from Irritable Bowel Syndrome (IBS) compared to a non-probiotic acidified milk product was investigated using 1H NMR metabonomics. For eight weeks, IBS patients consumed 0.4 L per day of a probiotic fermented milk product or non-probiotic acidified milk. Both diets resulted in elevated levels of blood serum l-lactate and 3-hydroxybutyrate. Our results showed identical effects of acidified milk consumption independent of probiotic addition. A similar result was previously obtained in a questionnaire-based evaluation of symptom relief. A specific probiotic effect is thus absent both in the patient subjective symptom evaluations and at the blood serum metabolite level. However, there was no correspondence between symptom relief and metabolite response on the patient level.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?publicationId=132402
Utskriftsdatum: 2019-12-15