Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Culture and class in a gl… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Culture and class in a glass: Scaling the semiofoodscape

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Johan Järlehed
Máiréad Moriarty
Publicerad i Language & Communication
Volym 62
Sidor 26–38
ISSN 0271-5309
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för språk och litteraturer
Centrum för Europaforskning (CERGU)
Sidor 26–38
Språk en
Länkar doi.org/10.1016/j.langcom.2018.05.0...
Ämnesord Semiofoodscape, Scale analysis, Class hierarchies, Language regimes, Txakoli, Basque Country, wine
Ämneskategorier Etnografi, Kulturgeografi, Tvåspråkighet, Lingvistik

Sammanfattning

The article puts forward the semiofoodscape as a concept for the study of the interrelationship between food and language. We illustrate the theoretical and analytical value of the concept by unpacking some of the socioeconomic and cultural dynamics involved in the production, marketing and consumption of a Basque wine, Txakoli. We contend that the semiofoodscape both frames and mediates how semiotic resources can be mobilized to these ends and how they operate and for whom they work. Our scale analysis of the Txakoliscape serves to illustrate the complex interaction of place, language, culture and food, and the consequences for class hierarchies, thereby demonstrating the relevance of the semiofoodscape concept for the study of the political economy of multilingualism.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fwww.gu.se%2Fenglish%2Fresearch%2Fpublication%2F%3FpublicationId%3D268940&publicationId=268940
Utskriftsdatum: 2019-09-17