Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

En molekylär introduktion… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En molekylär introduktion till termodynamik

Lärobok
Författare Roland Kjellander
ISBN 9789144139036
Förlag Studentlitteratur
Förlagsort Lund
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Språk sv
Länkar https://www.studentlitteratur.se/ku...
Ämnesord Termodynamik, huvudsatser, termodynamiska begrepp, molekylära insikter, konkretion, entropi, inre energi, fri energi, entalpi, temperatur, spontan process, reversibla och irreversibla förlopp, jämvikt, gaser, blandningar, kemiska reaktioner, fasövergångar
Ämneskategorier Kemisk fysik, Fysik, Statistisk fysik, Statistisk mekanik, Fysikalisk kemi, Kemi

Sammanfattning

Begreppen entropi och fri energi har genom tiderna visat sig särskilt svåra att få grepp om och att förstå för så gott som alla studenter. Termodynamik framställs vanligen på ett ganska matematiskt och abstrakt sätt, vilket ger upphov till denna sorts svårighet. Denna bok visar dock att det inte alltid krävs en massa matematik för att få en intuitiv förståelse av termodynamikens väsentligaste principer om de belyses utifrån molekylära sammanhang. Framställningen är i stor utsträckning baserad på bilder och enkla resonemang som leder till de korrekta matematiska sambanden. Boken är upplagd så att den kan användas på förstaårsnivå och uppåt inom universitets- och högskolestudier i naturvetenskapliga ämnen. Den kan läsas som en fristående bok eller utgöra ett komplement till den gängse kurslitteraturen.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?