Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Prospect of increasing se… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Prospect of increasing secondary ion yields in ToF-SIMS using water cluster primary ion beams

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare S. Sheraz
A. Barber
I. B. Razo
John S. Fletcher
N. P. Lockyer
J. C. Vickerman
Publicerad i Surface and Interface Analysis
Volym 46
Sidor 51-53
ISSN 0142-2421
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 51-53
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1002/sia.5606
Ämnesord ionization yields, water cluster beams, GCIB, C-60, amino acids, lipids, proteins, MASS-SPECTROMETRY, CELLS
Ämneskategorier Fysikalisk kemi, Materialkemi

Sammanfattning

Low ionization yields in time of flight secondary ion mass spectrometry (ToF-SIMS) particularly from single cells and tissues are proving to be a significant limitation in allowing this technique to reach its full potential. A number of approaches including embedding the sample in water or spraying water above sample surface has shown great prospective for increasing the ionization yield by a factor of 10 to 100 through proton mediated' reaction. Based on this hypothesis, a water cluster primary ion source has been developed in collaboration with Ionoptika Ltd to generate giant water cluster ions (H2O)(n)(+) (n=1-10000) using a similar supersonic jet expansion methodology as for argon cluster beams. The ion yields of arginine, cholesterol, angiotensin II and a lipid mix have been measured under static and high ion dose conditions using (H2O)(5000)(+), (H2O)(3000)(+), Ar-3000(+) and C-60(+) primary ion beams at 20keV. An enhancement in yields up to a factor of around 4 is observed under water cluster impact, in comparison with C-60(+) at 1x10(11)ions/cm(2) ion dose, whereas this increases by around 10-50 times at high ion dose conditions. Copyright (c) 2014 John Wiley & Sons, Ltd.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?