Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The alpha1,3GalT knockout… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




The alpha1,3GalT knockout/alpha1,2FucT transgenic pig does not appear to have an advantage over the alpha1,3GalT knockout pig with respect to glycolipid reactivity with human serum antibodies.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Mette Diswall
John Benktander
Jonas Ångström
Susann Teneberg
Michael Breimer
Publicerad i Xenotransplantation
Volym 21
Nummer/häfte 1
Sidor 57-71
ISSN 1399-3089
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Avdelningen för kirurgi
Institutionen för biomedicin, avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin
Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 57-71
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1111/xen.12071
Ämnesord blood group ABO antigens;genetic modification;glycosphingolipids;pig;small intestine;xenotransplantation;α1,2fucosyltransferase transgenic;α1,3galactosyltransferase knockout
Ämneskategorier Transplantationskirurgi

Sammanfattning

The human H-transferase (α2FucT) was introduced in Gal-negative pigs to produce pig organs not only free from Gal-antigens, but also in which the uncapped N-acetyllactosamine precursor had been transformed into non-xenogenic blood group H type 2 compounds. This work is the first descriptive analysis of glycolipids from the GalT-KO/FucT-TG pig. The aim was to investigate the cell membrane antigens in GalT-KO/FucT-TG tissues to explore its efficacy as an organ donor. Also, detailed knowledge on the correlation between the cellular glycosyltransferase configuration and the resulting carbohydrate phenotype expression is valuable from a basic glycobiological perspective.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?