Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

A thermodynamic descripti… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




A thermodynamic description for the hygroscopic growth of atmospheric aerosol particles

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Dimitri Castarède
Erik S Thomson
Publicerad i Atmospheric Chemistry and Physics
Volym 18
Nummer/häfte 20
Sidor 14939-14948
ISSN 1680-7316
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 14939-14948
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.5194/acp-18-14939-201...
Ämnesord cloud droplet formation, phase clouds, water-uptake, thin-film, deliquescence, system, nacl, salt, representation, activation
Ämneskategorier Fysik

Sammanfattning

The phase state of atmospheric particulate is important to atmospheric processes, and aerosol radiative forcing remains a large uncertainty in climate predictions. That said, precise atmospheric phase behavior is difficult to quantify and observations have shown that "precondensation" of water below predicted saturation values can occur. We propose a revised approach to understanding the transition from solid soluble particles to liquid droplets, typically described as cloud condensation nucleation - a process that is traditionally captured by Kohler theory, which describes a modified equilibrium saturation vapor pressure due to (i) mixing entropy (Raoult's law) and (ii) droplet geometry (Kelvin effect). Given that observations of precondensation are not predicted by Kohler theory, we devise a more complete model that includes interfacial forces giving rise to predeliquescence, i.e., the formation of a brine layer wetting a salt particle at relative humidities well below the deliquescence point.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?