Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The shaping of food lands… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




The shaping of food landscapes from the Neolithic to Industrial period: changing agro-ecosystems between three agrarian revolutions

Kapitel i bok
Författare Gunilla Almered Olsson
Publicerad i Zeunert J. & Waterman T. (eds.) Routledge Handbook of Landscape and Food
Sidor 602
ISBN 9781138125155
Förlag Routledge
Förlagsort London and New York
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för globala studier, humanekologi
Sidor 602
Språk en
Ämnesord agroecosystems, environmental history, agricultural revolutions, traditional ecological knowledge, bio-cultural diversity, transition towards sustainability
Ämneskategorier Ekologi, Kulturstudier, Tvärvetenskapliga studier

Sammanfattning

This chapter focuses on critical factors shaping agricultural landscapes during the longest period in human agricultural history, between the Neolithic and Industrial revolutions, roughly 6,000 years. The diversity of European agro-ecosystems are related to the interaction between local environmental factors and traditional ecological knowledge (TEK) expressed in applied agrarian techniques and practices, implying the development of rich bio-cultural diversity at the levels of landscape, habitats and species. This chapter covers part of the time period treated in the preceding chapter but continues further until emergence of the Industrial period, in the early nineteenth century. The chapters are complementary.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?