Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Handbok i konflikthanteri… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Handbok i konflikthantering för organisationskonsulter och personalspecialister

Bok
Författare Thomas Jordan
ISBN 978-91-87817-85-4
Förlag Perspectus Kommunikation
Förlagsort Sävedalen
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Språk sv
Ämnesord konflikthantering, organisationskonsulter, medling, interventionsmetodik, gruppmedling
Ämneskategorier Tillämpad psykologi, Arbetslivsstudier

Sammanfattning

Denna handbok i konfliktinterventionsmetodik är i första hand skriven för de som arbetar professionellt med kon¬flikter på arbetsplatser: organisations¬konsulter i fristående företag och vid företagshälsor, samt personalspecialister. Boken är indelad i tre delar. Den första delen, Utgångs¬punkter, ger
 läsaren en omfattande genomgång av de begrepp och dimensioner som behövs för att se och förstå olika arbets¬platskonflikters egenskaper och dynamik. Dessutom får läsaren en bred överblick över de strategier och red¬skap konsulter, personal¬specialister och ledare kan använda för att hantera en konflikt. Den andra delen, Interventionsmetodik, be¬hand¬lar konflikthanteringshant¬verket: uppdrags¬for-mulering, ansatser för att omfokusera från problem till lösningar, grupp¬med¬lings-metodik, samtalsmetodik, kartläggningar och strategier för att bygga robusta samarbetskulturer. Den tredje delen, Fallberättelser, presenterar elva olika exempel på hur konsulter/medlare kan gå till väga när de utför ett konflikt-hanteringsuppdrag. Bokens innehåll bygger på 20 års pedagogiskt arbete med konflikter i arbetslivet och resultaten av ett mindre forskningsprojekt finansierat av AFA Försäkring. I projektet har 13 organisationskonsulter intervjuats om sina arbetssätt. Till grund för boken ligger också en omfattande litteraturgenomgång av framför allt tysk¬språkig metod¬litteratur.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?