Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

An in-situ anneal study o… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




An in-situ anneal study of graded anisotropy FePtCu thin films

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Yeyu Fang
Randy K. Dumas
Chaolin Zha
Johan Åkerman
Publicerad i IEEE Magnetics Letters
Volym 2
Sidor 5500104
ISSN 1949-307X
Publiceringsår 2011
Publicerad vid Institutionen för fysik (GU)
Sidor 5500104
Språk en
Länkar ieeexplore.ieee.org/xpls/abs_all.js...
https://doi.org/10.1109/LMAG.2011.2...
Ämnesord Magnetism, Spintronics, Graded Materials
Ämneskategorier Magnetism

Sammanfattning

We provide a detailed study of how the anisotropy (Ku) gradient in a compositionally graded FePtCu film gradually develops as a function of the postannealing temperature (TA). By utilizing the in situ annealing and magnetic characterization capabilities of a physical property measurement system, the evolution of the induced Ku gradient is elucidated. For low TA, the sample primarily remains in the low-Ku A1 phase. At intermediate TA, the gradual development of an A1 to L10 anisotropy gradient occurs. As TA is further increased, a well-developed L10 gradient is realized. Finally, annealing temperatures greater than 475°C reduce the gradient until the film is effectively uniform for TA ≥ 525°C and higher, presumably due to interdiffusion of the Cu through the film thickness. The resulting coercivity shows a nonmonotonic dependence on TA with an initial steep increase as the L10 fraction of the sample increases, a local minimum at TA = 525°C where the gradient vanishes, and a final increase as the uniform L10 film orders completely.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?