Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

High-throughput and high-… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär








 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!




High-throughput and high-sensitivity nano-LC/MS and MS/MS for O-glycan profiling.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Hasse Karlsson
Jessica Holmén Larsson
Kristina A Thomsson
Iris van Dijk Härd
Malin Bäckström
Gunnar C. Hansson
Publicerad i Methods in molecular biology (Clifton, N.J.)
Volym 534
Sidor 117-31
ISSN 1064-3745
Publiceringsår 2009
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 117-31
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1007/978-1-59745-022-...
Ämnesord Blotting, Western, methods, Carbohydrate Sequence, Chromatography, Liquid, instrumentation, methods, Electrophoresis, Polyacrylamide Gel, methods, Glycomics, methods, Humans, Molecular Sequence Data, Mucins, analysis, chemistry, isolation & purification, Nanotechnology, instrumentation, methods, Polysaccharides, analysis, chemistry, isolation & purification, Sensitivity and Specificity, Tandem Mass Spectrometry, instrumentation, methods
Ämneskategorier Kemi, Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi (inklusive stamcellsbiologi), molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi eller biofarmaci)

Sammanfattning

Sensitive and fast methods for the profiling of biologically important molecules are highly demanded. Mucins are densely O-glycosylated glycoproteins found at mucosal surfaces and are of great medical interest. Here we describe sensitive methods for the analysis of O-glycans from mucins using gel electrophoresis, and chromatography by nanoLC on graphite columns and structural analysis by electrospray mass spectrometry on a linear trap mass spectrometer.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?