Migration och socialt arbete (MIOS)

Forskningsgrupp

Kort beskrivning

Forskargruppen MIOS består av forskare från institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet och forskare från Högskolan i Väst hösten 2015. Syftet med MIOS är att utveckla och utbyta kunskaper inom forskningsområdet migration och socialt arbete, bedriva forskningsprojekt, sprida forskningsresultat och delta i samhällsdebatten.

Gruppen är öppen för forskare, doktorander och lärare från olika institutioner vid Göteborgs universitet och Högskolan i Väst, samt aktörer inom idéburen och offentlig verksamhet med intresse av socialt arbete och migration.

Gruppen samverkar med Centrum för Global migration (MERGU) vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet och med det nationella forskarnätverket "Socialt arbete i tider av migration" - ett nationellt forskarnätverk finansierat av FORTE (2019-21).

Kontakta forskargruppen

Charlotte Melander, universitetslektor i socialt arbete, institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, e-post: charlotte.melander@socwork.gu.se, telefon: 031 - 786 6384

Tobias Jansson, doktorand i socialt arbete, institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, e-post: tobias.jansson@socwork.gu.se, telefon: 031 - 786 1578