Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
S Manousou, M Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Decreased lipogenesis-promoting factors in adipose tissue in postmenopausal women with overweight on a Paleolithic-type diet.
Caroline Blomquist, Elin Chorell, Mats Ryberg, Caroline Mellberg, Evelina Worrsjö et al.
European journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Weight Loss by Two Different Diets Increases the Postprandial Response of GLP-1 but Only the Paleolithic Diet Increases the Postprandial Response of GIP.
Julia Otten, Mats Rydberg, Caroline Mellberg, Bernt Lindahl, Christel Larsson et al.
The American Diabetes Association 77th Scientific Sessions, San Diego, USA 9-13 June 2017., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Trends in Adolescent Overweight Perception and Its Association With Psychosomatic Health 2002–2014: Evidence From 33 Countries
Ross Whitehead, Christina Berg, Alina Cosma, Inese Gobina, Eimear Keane et al.
Journal of Adolescent Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 10 av 182

2017

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
S Manousou, M Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Decreased lipogenesis-promoting factors in adipose tissue in postmenopausal women with overweight on a Paleolithic-type diet.
Caroline Blomquist, Elin Chorell, Mats Ryberg, Caroline Mellberg, Evelina Worrsjö et al.
European journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Weight Loss by Two Different Diets Increases the Postprandial Response of GLP-1 but Only the Paleolithic Diet Increases the Postprandial Response of GIP.
Julia Otten, Mats Rydberg, Caroline Mellberg, Bernt Lindahl, Christel Larsson et al.
The American Diabetes Association 77th Scientific Sessions, San Diego, USA 9-13 June 2017., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Trends in Adolescent Overweight Perception and Its Association With Psychosomatic Health 2002–2014: Evidence From 33 Countries
Ross Whitehead, Christina Berg, Alina Cosma, Inese Gobina, Eimear Keane et al.
Journal of Adolescent Health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 10 av 182

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?