Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Näringslära

Del av forskningsområdet Hälsovetenskaper

Senaste publikationer

Dietary intake of flavonoids and ventilatory function in european adults: A GA2LEN study
V. Garcia-Larsen, N. Thawer, D. Charles, A. Cassidy, T. Van Zele et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nut intake and 5-year changes in body weight and obesity risk in adults: results from the EPIC-PANACEA study
Heinz Freisling, Hwayoung Noh, Nadia Slimani, Véronique Chajès, Anne M. May et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Comparison of meal patterns across five European countries using standardized 24-h recall (GloboDiet) data from the EFCOVAL project
Min Kyung Park, Heinz Freisling, Ena Huseinovic, Anna Winkvist, Inge Huybrechts et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Sociodemographic factors associated with dietary supplement use in early pregnancy in a Swedish cohort.
Linnea Bärebring, Deirdre Mullally, Anna Glantz, Joy Elllis, Lena Hulthén et al.
The British journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Fatty Acid Proportions in Plasma Cholesterol Esters and Phospholipids Are Positively Correlated in Various Swedish Populations
M. Marklund, R. Pingel, F. Rosqvist, Anna-Karin Lindroos, J. W. Eriksson et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary Patterns and Fractures risk in the elderly
C. Colica, E. Mazza, Y. Ferro, A. Fava, D. De Bonis et al.
Frontiers in Endocrinology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Low vitamin D status in relation to cardiovascular disease and mortality in Swedish women - Effect of extended follow-up
Monica Leu Agelii, Susanna Lehtinen-Jacks, Henrik Zetterberg, Valter Sundh, Cecilia Björkelund et al.
Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 50 av 92

Namn Titel Organisation
Adiels, Martin Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Augustin, Hanna Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Augustin, Hanna Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Axelsen, Mette Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Brune, Mats Oavlönad docent Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Bärebring, Linnea Postdoktor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dickson, Suzanne Professor Sektionen för fysiologi
Eliasson, Björn Professor adjungerad Avd för molekylär och klinisk medicin
Friberg, Peter Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gan, Li-Ming Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Gisslevik, Emmalee Doktorand/projektassistent Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Gottfries, Johan Professor Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Gripeteg, Lena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Hanson, Lars Å. Professor emeritus Avd för mikrobiologi och immunologi
Hillman, Thomas Universitetslektor Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Holmberg, Christopher Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Holmäng, Agneta Professor Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Hoppe, Michael Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Hultén, Leif Professor emeritus Avd för kirurgi
Hunsberger, Monica Universitetslektor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Huseinovic, Ena Forskare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Jansson, John-Olov Professor Sektionen för fysiologi
Jansson, Per-Anders Professor/överläkare Avd för molekylär och klinisk medicin
Johannsson, Gudmundur Professor/överläkare Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Klingberg, Sofia Forskarassistent Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Visar 1 - 50 av 92

Visar 1 - 10 av 336

2018

Dietary intake of flavonoids and ventilatory function in european adults: A GA2LEN study
V. Garcia-Larsen, N. Thawer, D. Charles, A. Cassidy, T. Van Zele et al.
Nutrients, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2017

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Nut intake and 5-year changes in body weight and obesity risk in adults: results from the EPIC-PANACEA study
Heinz Freisling, Hwayoung Noh, Nadia Slimani, Véronique Chajès, Anne M. May et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Comparison of meal patterns across five European countries using standardized 24-h recall (GloboDiet) data from the EFCOVAL project
Min Kyung Park, Heinz Freisling, Ena Huseinovic, Anna Winkvist, Inge Huybrechts et al.
European Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Sociodemographic factors associated with dietary supplement use in early pregnancy in a Swedish cohort.
Linnea Bärebring, Deirdre Mullally, Anna Glantz, Joy Elllis, Lena Hulthén et al.
The British journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Fatty Acid Proportions in Plasma Cholesterol Esters and Phospholipids Are Positively Correlated in Various Swedish Populations
M. Marklund, R. Pingel, F. Rosqvist, Anna-Karin Lindroos, J. W. Eriksson et al.
Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Dietary Patterns and Fractures risk in the elderly
C. Colica, E. Mazza, Y. Ferro, A. Fava, D. De Bonis et al.
Frontiers in Endocrinology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Low vitamin D status in relation to cardiovascular disease and mortality in Swedish women - Effect of extended follow-up
Monica Leu Agelii, Susanna Lehtinen-Jacks, Henrik Zetterberg, Valter Sundh, Cecilia Björkelund et al.
Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 336

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?