Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hushålls- och kostvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Hushålls- och kostvetenskap

Del av forskningsområdet Livsmedelsvetenskap

Senaste publikationer

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Nytt nordiskt protokoll för metoder att följa barns exponering för marknadsföring av livsmedel
Christina Berg, Arnfinn Helleve
Nordisk Nutrition, Artikel i övriga tidskrifter 2018
Artikel i övriga tidskrifter

Visar 1 - 49 av 49

Namn Titel Organisation
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Avd för molekylär och klinisk medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND
Torén, Kjell Professor/överläkare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Wanselius, Julia Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Åberg, Helena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Visar 1 - 49 av 49

Visar 41 - 50 av 179

2016

Associations between Swedish mothers´and 3- and 5- year-old children´s food intake.
Lena Hansson, Berit Heitman, Christel Larsson, P Tynelius, M Willmer et al.
The 11th Nordic Nutrition Conference – Bridging nutrition sciences for health in the Nordic countries. Gothenburg, Sweden 20-22 June 2016., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

STrengthening the Reporting of OBservational studies in Epidemiology – Nutritional Epidemiology (STROBE-nut): an extension of the STROBE statement.
Carl Lachat, Dana Hawwash, MC Ocké, Christina Berg, Elisabeth Forsum et al.
The 7th edition of the Africa Nutritional Epidemiology Conference in Marrakech- Morocco October 9th - 14th, 2016., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Vilken expert litar du mest på?
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Smakträning – genom hela livet
Mia Prim
Livsmedel i fokus, Artikel i övriga tidskrifter 2016
Artikel i övriga tidskrifter

Results From Sweden's 2016 Report Card on Physical Activity for Children and Youth.
Christine Delisle Nyström, Christel Larsson, Hanna Eneroth, Ulf Eriksson, Marita Friberg et al.
Journal of physical activity & health, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Associations Between Swedish Mothers' and 3- and 5-Year-Old Children's Food Intake.
Lena M Hansson, Berit L Heitmann, Christel Larsson, Per Tynelius, Mikaela Willmer et al.
Journal of nutrition education and behavior, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Emma Magnusson, Mia Prim, Karin Wendin
Seventh European Conference on Sensory and Consumer Research 11 - 14 September 2016 | Dijon, France, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 41 - 50 av 179

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?