Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hushålls- och kostvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Hushålls- och kostvetenskap

Del av forskningsområdet Livsmedelsvetenskap

Senaste publikationer

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Nytt nordiskt protokoll för metoder att följa barns exponering för marknadsföring av livsmedel
Christina Berg, Arnfinn Helleve
Nordisk Nutrition, Artikel i övriga tidskrifter 2018
Artikel i övriga tidskrifter

Decreased lipogenesis-promoting factors in adipose tissue in postmenopausal women with overweight on a Paleolithic-type diet.
Caroline Blomquist, Elin Chorell, Mats Ryberg, Caroline Mellberg, Evelina Worrsjö et al.
European journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 48 av 48

Namn Titel Organisation
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Johansson, Barbro Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Avd för molekylär och klinisk medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND
Torén, Kjell Professor/överläkare Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Åberg, Helena Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Visar 1 - 48 av 48

Visar 21 - 30 av 178

2018

2017

Eat’em or not? Insects as a Culinary Delicacy
Karin Wendin, Maud Langton, Cecilia Norman, Sarah Forsberg, Fredrik Davidsson et al.
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings. Copenhagen, Denmark., Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

Identification of basic tastes in foods before and after training among 4-6 year old children - a pilot study
Mia Prim, Emma Magnusson, Karin Wendin
10th International Conference on Culinary Arts and Sciences Proceedings, Paper i proceeding 2017
Paper i proceeding

A Paleolithic-type diet results in iodine deficiency: a 2-year randomized trial in postmenopausal obese women.
Sofia Manousou, Maja Stål, Christel Larsson, C Mellberg, B Lindahl et al.
European journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Teaching sustainable food consumption in Home and Consumer Studies: a case study.
Emmalee Gisslevik, Inga Wernersson, Christel Larsson
International Journal of Home Economics, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Adolescents’ trust in food messages and their sources
Jenny Rendahl, Peter Korp, Marianne Pipping Ekström, Christina Berg
British Food Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Weight Loss by Two Different Diets Increases the Postprandial Response of GLP-1 but Only the Paleolithic Diet Increases the Postprandial Response of GIP.
Julia Otten, Mats Rydberg, Caroline Mellberg, Bernt Lindahl, Christel Larsson et al.
The American Diabetes Association 77th Scientific Sessions, San Diego, USA 9-13 June 2017., Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2017
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food appearances in children's television programmes in Iceland.
Christina Berg, Steingerdur Olafsdottir
Public health nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Perspective: An extension of the STROBE statement for observational studies in nutritional epidemiology (STROBE-nut): Explanation and elaboration
Agneta Hörnell, Christina Berg, Elisabet Forsum, Christel Larsson, Emily Sonestedt et al.
Advances in Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 21 - 30 av 178

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?