Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Visar 1 - 50 av 57

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Avd för molekylär och klinisk medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND

Visar 1 - 50 av 57

Visar 201 - 210 av 218

2004

Måltidsmönster och fetma: Resultat från INTERGENE
Christina Berg
Svenska Läkaresällskapets riksstämma Göteborg, 24-26 november, Paper i proceeding 2004
Paper i proceeding

2003

Perceptions and reasons for choice of fat- and fibre-containing foods by Swedish schoolchildren
Christina Berg, Inger Jonsson, Mark Connor, Lauren Lissner
Appetite, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2003
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Changes in Food Provision in Russian Households Since Perestroyka
Karin M. Ekström, Helena Shanahan, M Potapova, Marianne Pipping Ekström
International Journal of Consumer Studies , Artikel i vetenskaplig tidskrift 2003
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2002

Relation between breakfast food choices and knowledge of dietary fat and fiber among Swedish schoolchildren.
Christina Berg, Inger Jonsson, Mark T Conner, Lauren Lissner
The Journal of adolescent health : official publication of the Society for Adolescent Medicine, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2002
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Why don't adolescents eat fish? Factors influencing fish consumption in school
Hillevi Prell, Christina Berg, Lena Jonsson
Scandinavian Journal of Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2002
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Influences on schoolchildren’s dietary selection - Focus on fat and fibre at breakfast
Christina Berg
Scandinavian Journal of Nutrition, Artikel i övriga tidskrifter 2002
Artikel i övriga tidskrifter

Att undersöka ungdomars attityder till skollunchen med fokusgrupper
Hillevi Prell
Kreativa metoder inom konsumentforskning i empirisk belysning. Helena Shanahan & Kajsa Ellegård (Red.), Göteborg, University of Gothenburg, Kapitel i bok 2002
Kapitel i bok

Visar 201 - 210 av 218

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?