Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Acceptance and distrust - a qualitative consumer study regarding the use of side stream products in new product development
Penny Bergman, Mia Prim, Anne Normann, Ingrid Undeland
Eurosense 2018, 2-5 September, Verona, Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Visar 1 - 50 av 56

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Gästforskare Avdelningen för kulturgeografi
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Johansson, Barbro Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Avd för molekylär och klinisk medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND

Visar 1 - 50 av 56

Visar 11 - 20 av 217

2018

Nytt nordiskt protokoll för metoder att följa barns exponering för marknadsföring av livsmedel
Christina Berg, Arnfinn Helleve
Nordisk Nutrition, Artikel i övriga tidskrifter 2018
Artikel i övriga tidskrifter

Decreased lipogenesis-promoting factors in adipose tissue in postmenopausal women with overweight on a Paleolithic-type diet.
Caroline Blomquist, Elin Chorell, Mats Ryberg, Caroline Mellberg, Evelina Worrsjö et al.
European journal of nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Fruit and vegetable intake of adolescents living in a Swedish multicultural area
Julia Wanselius, Christina Berg, Christel Larsson
EGEA 2018. Nutrition & Health: from science to practice. 7-9 November, Lyon. , Poster (konferens) 2018
Poster (konferens)

Bra liv i Gårdsten: När invånarna själva för råda
Christina Berg, Helene Berteus Forslund, Moa Hallmyr, Cecilia Hedström, Maria B Magnusson et al.
Göteborg, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen, Rapport 2018
Rapport

From skipped free school lunches to poverty-induced food deserts: Some thoughts on Gothenburg’s local food strategy – and how to make it happen
Kristina Fermskog, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
Mistra Urban Futures Annual International Conference “Comparative Co-Production”, SunSquare Conference Centre, 5–7 November 2018, Cape Town, South Africa, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food and climate as part of public kitchens' sustainability work
Kristina Magnusson, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow, Jonas Dahlin, Monika Carlsson
Chalmers Sustainability Day Conference: “Good Health and Well-being”, Chalmers University of Technology, Session “Loin, larvae or lentils – On eating for health and climate”, 23 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Urban Rural Gothenburg: What? How? For whom?
Dan Melander, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
Stadslandet Half-time Conference, Business Region Gothenburg, Lärjeåns Trädgårdar, 26 September 2018, Angered, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Local food strategies for the future: Experiences from Gothenburg
Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow, Kristina Fermskog
Måltid Sverige: “Livsmedelsforum 2018” Conference, Chalmers University of Technology, Environmental Protection Agency, RISE – Research Institutes of Sweden, Västra Götaland Regional Council, Swedish University of Agricultural Sciences, Swedish Agency for Marine and Water Management; 11 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

City–Region Food Systems: Scenarios to re-establish urban-rural links through sustainable food provisioning
Gunilla Almered Olsson, Anders Burman, Mirek Dymitrow, John Armbrecht, Chiara Rinaldi et al.
Tomorrow’s Food Travel (TFT) conference, Centre for Tourism – University of Gothenburg, 8–10 October 2018, Gothenburg, Sweden, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2018
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 11 - 20 av 217

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?