Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 50 av 57

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Forskningssamordnare Göteborgs centrum för hållbar utveckling
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Institutionen för medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND

Visar 1 - 50 av 57

Visar 171 - 180 av 220

2006

Environmental information in the food supply system. FOI, Stockholm
Christian Fuentes, Annika Carlsson-Kanyama, Anders Biel, Kerstin Bergström, Gunne Grankvist et al.
Stockholm, Fuentes C. & Carlsson-Kanyama A, Rapport 2006
Rapport

Exploring the perceptions and use of environmental information in the food system
Gunne Grankvist, Kerstin Bergström, Christian Fuentes, Helena Shanahan, Cecilia Solér
Environmental information in the food supply system, Stockholm, FOI, Kapitel i bok 2006
Kapitel i bok

Inhibitory effect of known antioxidants and of press juice from herring (Clupea harengus) light muscle on the generation of free radicals in human monocytes
Gudjon Gunnarsson, Ingrid Undeland, Thippeswamy Sannaveerappa, Ann-Sofie Sandberg, Ann Lindgård et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2006
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Absorption of zinc and retention of calcium: dose-dependent inhibition by phytate
Kerstin Fredlund, Mats Isaksson, Lena Rossander-Hulthén, Annette Almgren, Ann-Sofie Sandberg
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2006
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Chemical contamination of the Mediterranean: the case of swordfish
Eva Alessi, Gianluca Tognon, Michela Sinesi, Cristiana Guerranti, Guido Perra et al.
Publication of the WWF International, Artikel i övriga tidskrifter 2006
Artikel i övriga tidskrifter

The Women's Health Initiative. What is on trial: nutrition and chronic disease? Or misinterpreted science, media havoc and the sound of silence from peers?
A Yngve, L Hambraeus, Lauren Lissner, LS Majem, MD Vaz de Almeida et al.
Public Health Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2006
Artikel i vetenskaplig tidskrift

The Supply chain in the Food System and the Role of the Purchaser
Kerstin Bergström, Anders Biel, Helena Shanahan
Environmental information in the food supply system, Stockholm, FOI, Kapitel i bok 2006
Kapitel i bok

Vägar framåt.
K Hjälmeskog, Helena Åberg
Lärarprofession i förändring. Från ”skolkök” till hem- och konsumentkunskap, Uppsala, Föreningen för svensk undervisningshistoria, Kapitel i bok 2006
Kapitel i bok

Can obesogenic food habits be detected with questionnaires? A matter of what we ask and how we analyse
Christina Berg
6th International Conference on Dietary Assessment Methods, Copenhagen, Denmark, April 27-29, Paper i proceeding 2006
Paper i proceeding

Food intake patterns and cardiovascular risk factors
Christina Berg
The I World Congress of Public Health Nutrition, Barcelona, Spain, September 28-30 , Paper i proceeding 2006
Paper i proceeding

Visar 171 - 180 av 220

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/hitta-forskaren/?publicationPageNumber=18&selectedTab=3&subjectId=40103
Utskriftsdatum: 2019-10-20