Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

Replicating projects for comparative research: Mistra Urban Futures’ experiences with comparative work on knowledge exchange, food and transport
Warren Smit, Elma Durakovic, Rike Sitas, Magnus Johansson, Gareth Haysom et al.
In: Simon, D., Palmer, H. and Riise, J. (eds.), "Researching sustainable cities: Comparative co-production for better urban futures", Bristol, Policy Press, Kapitel i bok 2019
Kapitel i bok

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 50 av 57

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Forskningssamordnare Göteborgs centrum för hållbar utveckling
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Institutionen för medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND

Visar 1 - 50 av 57

Visar 161 - 170 av 220

2007

Predictors of purchase of eco-labelled food products: A panel study
Gunne Grankvist, Anders Biel
Food Quality and Preference, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2007
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Effects of massaging on hardness, rheological properties, and structure of four wild boar muscles of different fibre type content and age
J. Zochowska-Kujawska, K. Lachowicz, M. Sobczak, L. Gajowiecki, M. Kotowicz et al.
Meat Science, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2007
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Physiological and metabolic properties of a digestion-resistant maltodextrin, classified as type 3 retrograded resistant starch
Fred Brouns, Eva Arrigoni, Anna Maria Langkilde, Inge Verkooijen, Caroline Fässler et al.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2007
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Hållbar utveckling i matsystemet
Kerstin Bergström, Anna Post
Hushållsvetenskap & Co, Göteborg, Göteborg University, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

Reproduktion och familj i framtiden - etiska överväganden
Christian Munthe
Läkarstämman, Stockholm, 29 november, 2007, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2007
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Femily meals in Gana, Russia and Sweden. Family meals and disparities in global ecosystem dependency
Helena Shanahan, Annika Carlsson-Kanyama, C Offei-Ansah, Marianne Pipping Ekström, M Potapova
Hushållsvetenskap & Co (Helena Shanahan), Göteborg, Göteborg University, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

Eld, mat och järn. En personlig betraktelse
Ann Gleerup
Hushållsvetenskap & Co (Helena Shanahan), Göteborg, Göteborg University, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

Mina förmödrar inom matforskningen
Marianne Pipping Ekström
Hushållsvetenskap & Co (Helena Shanahan), Göteborg, Göteborg University, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

Lotten Lagerstedt, den första föreståndarinnan för utbildning av lärare i husligt arbete i Göteborg
Sigbrit Albrektson, Gunvor Fröberg
Hushållvetenskap & Co (Helena Shanahan), Göteborg, Göteborg University, Kapitel i bok 2007
Kapitel i bok

Professional Food Purchasers’ Conceptions of Environmental Issues.
Kerstin Bergström
Göteborg, Göteborg University, Licentiatsavhandling 2007
Licentiatsavhandling

Visar 161 - 170 av 220

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/hitta-forskaren/?publicationPageNumber=17&selectedTab=3&subjectId=40103
Utskriftsdatum: 2019-10-23