Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2013-08-15 14:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Livsmedelsvetenskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hitta forskaren!

Välj ämne och hitta forskare och publikationer i vår forskningsdatabas.

Livsmedelsvetenskap

Del av forskningsområdet Lantbruksvetenskap, skogsbruk och fiske

Underliggande ämnen

Senaste publikationer

What is meaningful collaboration? Reflections from work on food systems and urban regeneration
Warren Smit, Per-Arne Nilsson, Joakim Nordqvist, Monika Månsson, Gunilla Almered Olsson et al.
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Working with the Gothenburg food system: Civil servants and researchers connected through the Urban Rural Gothenburg Research Forum
Kristina Fermskog, Karin Ingelhag, Mirek Dymitrow
4th Mistra Urban Futures Annual International Conference: “Lessons, Impacts and Outcomes”, Cutler’s Hall, 14–18 October 2019, Sheffield, UK, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Food systems sustainability: An examination of different viewpoints on food system change
Gareth Haysom, Gunilla Almered Olsson, Mirek Dymitrow, Paul Opiyo, Nick Taylor Buck et al.
Sustainability, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Can a city feed itself? Innovations in City–Region Food Systems from a Swedish perspective
Shelley Kotze, Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag
4th Global Food Security, Food Safety & Sustainability Conference,10–11 May 2019, Montreal, Canada, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutrition, health and climate: What have we learned so far?
Mirek Dymitrow, Karin Ingelhag, Monika Carlsson, Sara Eliasson
Conference on Food Science and Nutrition: “Forum for food science and nutrition for a better tomorrow”, 25–26 February 2019, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2019
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Visar 1 - 50 av 57

Namn Titel Organisation
Almered Olsson, Gunilla Professor emerita Institutionen för globala studier
Arvidsson, Daniel Universitetslektor, biträdande Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Berg, Christina Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Bertéus Forslund, Heléne Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Biel, Anders Professor emeritus Psykologiska institutionen
Brembeck, Helene Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Chaplin, John Psykolog Avd för pediatrik
Dahlgren, Jovanna Professor/överläkare Avd för pediatrik
Dymitrow, Mirek Forskningssamordnare Göteborgs centrum för hållbar utveckling
Fröberg, Andreas Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fuentes, Christian Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillén, Sandra Forskare Gothenburg Research Institute, GRI
Hillman, Thomas Universitetslektor Inst tillämpad IT, avd för lärande, kommunikation och IT
Holmberg, Christopher Universitetslektor/sjuksköterska Lärande och ledarskap för hälsoprofessioner
Jonsson, Linus Doktorand Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Korp, Peter Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lappas, Georgios Statistiker Avd för molekylär och klinisk medicin
Larsson, Christel Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Lindgård, Ann Innovationsrådgivare Forsknings- och innovationskontoret
Lindqvist, Helen Universitetslektor Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Lissner, Lauren Professor Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Mehlig, Kirsten Statistiker Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Munthe, Christian Professor Avdelningen för filosofi och filologi
Mårild, Staffan Oavlönad docent Avd för pediatrik
Ossiansson, Eva Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Pettersson, Stefan Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Post, Anna Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prell, Hillevi Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Prim, Mia Universitetslektor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rendahl, Jenny Universitetsadjunkt Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Rosengren, Annika Seniorforskare Institutionen för medicin
Sjöberg, Agneta Professor Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Soler, Cecilia Universitetslektor Företagsekonomiska institutionen
Soussi, Bassam Professor, adjungerad Institutionen för marina vetenskaper
Strandhagen, Elisabeth Föreståndare, biträdande Svensk Nationell Datatjänst, SND

Visar 1 - 50 av 57

Visar 131 - 140 av 220

2009

Media ger en skev bild av maten och hälsan
Christina Berg, Maria B Magnusson
Göteborgs-Posten, Artikel i övriga tidskrifter 2009
Artikel i övriga tidskrifter

Översikt av kostens energigivande näringsämnen samt dess generella betydelse för prestationsförmåga och återhämtning efter träning och tävling
Stefan Pettersson
Tränarforum, friidrottens tränarförening, Artikel i övriga tidskrifter 2009
Artikel i övriga tidskrifter

Processed animal products with emphasis on polyunsaturated fatty acid content
Sabine Sampels, Birgitta Strandvik, Jana Pickova
European Journal Of Lipid Science And Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2009
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2008

Proteomic characterization of IgY preparations purified with a water dilution method.
Elin Nilsson, Jörg Hanrieder, Jonas Bergquist, Anders Larsson
Journal of agricultural and food chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Aqueous fish extract increases survival in the mouse model of cytostatic toxicity
Elmir Omerovic, Malin Lindbom, Truls Råmunddal, Ann Lindgård, Ingrid Undeland et al.
Journal of Experimental & Clinical Cancer Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Influence of Previous Experiences on Consumers' Reading and Use of Nutritional Information on Food Packages. A Questionnaire Study Involving Structural Equation Modeling
Eva Svederberg, Jan-Eric Gustafsson, Anita Laser Reuterswärd, Lennart Svensson
Journal of Culinary Science & Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Food patterns and cardiovascular disease risk factors: the Swedish INTERGENE research program.
Christina Berg, Georg Lappas, Elisabeth Strandhagen, Alicja Wolk, Kjell Torén et al.
The American journal of clinical nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2008
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Does nutrition education have an effect?
Hillevi Prell, Christina Berg, Lena Jonsson, Lauren Lissner
9th Nordic Nutrition Conference, Copenhagen, Denmark, June 1-4, Paper i proceeding 2008
Paper i proceeding

School nurses counseling with obese and overweight pupils — multicultural aspects
Maria B Magnusson, Lena Hulthén, Karin I Kjellgren
3rd Scandinavian Pediatric Obesity Conference. Malmö 6-7 mars 2008, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2008
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Nutritional strategies among elite athletes in 3 weight-making sports
Stefan Pettersson, Christina Berg
Nordic Nutrition Conference, June 1-4 2008, Copenhagen, Denmark, Paper i proceeding 2008
Paper i proceeding

Visar 131 - 140 av 220

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2013-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/hitta-forskaren/?publicationPageNumber=14&selectedTab=3&subjectId=40103
Utskriftsdatum: 2019-10-17