Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: ruthieprasil från Pixabay
Länkstig

Hållbar matkonsumtion (Sustainable food consumption)

Forskningsgrupp

Kort beskrivning

Visionen är att utveckla kunskap om hållbar matkonsumtion där hälsa och miljö samtidigt beaktas. Detta görs genom praxisnära forskning, utbildning och samverkan med utgångspunkt i offentliga måltider och måltider i hemmet. Lärande och konsumtion är centrala perspektiv liksom nutrition och hälsa.

Angreppssättet är tvärvetenskapligt, deltagarorienterat och involverar utbildning och lärande vad gäller måltidsplanering, måltidsproduktion, recepturutveckling, näringsberäkning, smak och matens miljöpåverkan.

Målsättningen är att skapa förutsättningar för forskning och kunskapsutbyte med hög relevans för våra utbildningar och det omgivande samhället och utgöra en plattform för intressenter inom och utanför akademin.

Deltagare

  • Agneta Sjöberg
  • Anna Post
  • Mia Prim
  • Mari Wollmar
  • Päivi Palojoki
  • Marianne Pipping Ekström
  • Helena Åberg