Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskapsfestivalen 2018

Tema för Vetenskapsfestivalen 2018: Vad är vi? What are we?

Vetenskapsfestivalen går till botten med kollektivet. Varför följer vi strömmen? Varför tar vi avstånd? I tider av oro uppstår aktivism och rörelser men vad är det egentligen som får oss att organisera oss?

Vi undersöker hur stora nätverk samspelar - allt ifrån hur metabolism och celler i våra kroppar fungerar till vilka mekanismer som styr vårt handlande i sociala medier. Med The Internet of Things kommer vi att bli mer sammankopplade än någonsin. Är vi redo för det – och vad är egentligen vi?

Den 16-27 april är det Vetenskapsfestivalen för skolan.

Den 18-22 april är programmet för alla.

Vi ses då!

 

Mer om Vetenskapsfestivalen

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt och  har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen – Forum för forskningskommunikation.

Sidansvarig: popularvetenskap@gu.se|Sidan uppdaterades: 2018-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?