Marin bioteknik sett genom en lins
Foto: iStock

Workshop om marin bioteknik 2021

Naturvetenskap & IT

Världens hav står inför många utmaningar, men samtidigt finns goda förutsättningar att bättre nyttja de marina resurserna och bidra till en hållbar utveckling. Därför bjuder vi in företag, forskningsinstitut och akademi till en workshop för att tillsammans komma på nya idéer, lösningar och produkter inom marin bioteknik.

11 maj 2021
2 jun 2021
Digital workshop
Sista anmälningsdag
3 maj 2021

Arrangör
Göteborgs universitet, Kristineberg Center, Maritima klustret i Västsverige, Innovatum Science Park och RISE – Research institutes of Sweden.
Anmälan är stängd.

Workshopen hålls på engelska.

Welcome to our workshop in Marine Biotechnology, May 11th and June 2nd.

Marine Biotechnology has been the focus for two conferences, ”Marine products for health” (2019) and Marine materials and Antifouling” (2020), arranged by the Maritime Cluster, Sea and Society and Kristineberg Center. To follow-up on the great interest of the conferences, we will now arrange a workshop in Marine Biotechnology with interested parties from industry, research institutes and academia.

The aim of the workshop is to join forces to establish contacts between parts with overlapping interests, forming constellations that can work for future developments including applying for joint future funding. It should be stressed that the workshop is about development-projects, i.e. how products and ideas within Marine Biotechnology can be refined and improved in collaboration with others.

• The workshop will consist of two half-day meetings (13:00 – 16:00) – May 11th and June 2nd.
  • This year it will be arranged as virtual/digital meetings.
  • We will focus on the topics ”Health”, ”Marine materials” and ”Antifouling”.
  • Examples from European projects and national funding organisations will be presented.
  • Deadline for registration is May 5th.
  • Moderators will be Anders Blomberg, professor at Gothenburg University,  and Mattias Berglin, researcher RISE. Please contact any of them if you have questions or would like to get some more information.

More information and registration