Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Webbinarium: Slow Sustainable Manufacturing - om metoder för att säkerställa cirkulär produkt- och tjänsteutveckling

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk

Vill du veta mer om hur du genom metodverktygen Designbrief & Projektbrief kan utveckla cirkulära hållbara produkter och tjänster för arkitektur, inredning och design inom Slow Sustainable Manufacturing?

Webinar
Datum
25 mar 2021
Tid
13:00 - 14:30
Plats
webinarium
Ytterligare information
Mer om projektet Tillverka i
trä

Designbrief & Projektbrief är metoder för att säkerställa processen i hela värdekedjan och att höja målsättningen för att uppnå högre grad av cirkularitet i den produkt eller tjänst som skapas.

Vid planeringen av ett nytt utvecklingsprojekt är det viktigt att ställa sig frågan "varför?". "Varför?" avgör projektets relevans. En väl genomarbetad brief tydliggör svaret på frågan och beskriver även vad projektet ska uppnå. Briefen utformar en plattform att ta avstamp ifrån och fungerar som vägledning och stöd genom hela utvecklingsprocessen. Genom att följa designbrief och projektbrief blir företagets och projektets ambition inom cirkularitet tydliggjord och förstärkt.

Detta webbinarium är en del av Steg 2 - Kunskapsbyggande i delprojektet Slow Sustainable Manufacturing inom ramen för Tillverka i trä, där HDK-Valand är en av aktörerna. Delprojektet riktar sig till designers, inredningsarkitekter, arkitekter, konsthantverkare, tekniker, ingenjörer, möbelproducenter, leverantörer, snickerier, hela nätverket inom Tillverka i Trä och övriga som har intresse av att fördjupa sig i Slow Sustainable Manufacturing.