Bild
Foto: Bengt Kristensson Uggla - Satu Karmavalo, Bodil Jönsson - Thomas Hjertén, Hans-Inge Persson - KomLitt förlag

Webbinarium: Perspektiv på person och vård; Tillit, tillgänglighet, trygghet och kontinuitet.

Hälsa & medicin

Välkomna till ett djuplodande samtal på temat person och vård mellan Bengt Kristensson Uggla och Bodil Jönsson. Samtalsledare är Hans-Inge Persson.

20 okt 2020
Webbinarium
Sista anmälningsdag
19 oktober 2020

Bengt Kristensson Uggla
Bodil Jönsson
Hans-Inge Persson
Anmälan är stängd.

Anmälan: Webbinariet är gratis och du får en länk via mejl. Anmäl er via länken på denna sida senast 19 oktober. Vi spelar in webbinariet. En länk till inspelningen kommer att finnas på vår webbplats i efterhand.

Länk till webbinariet: Du kommer att få en länk till Zoom-webbinariet senast kl. 12 den 20 oktober. Denna skickas till den e-postaddress du angav i din anmälan.

Bengt Kristensson Uggla, professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Åbo Akademi, och knuten till GPCC som gästprofessor i vårdvetenskaplig personfilosofi och filosofisk rådgivare.

Bengt är professor och författare. Han har skrivit ett femtontal böcker och utvecklat en tvärvetenskaplig hermeneutik inspirerad av Paul Ricoeur. Bengt är flitigt anlitad som föreläsare i akademi, samhälle och kultur, skriver understreckare i Svenska Dagbladet och medverkar i radio och tv. Hans senaste bok, “En strävan efter sanning: vetenskapens teori och praktik” har fått stor uppmärksamhet i många olika sammanhang.

Bodil Jönsson, professor emerita rehabiliteringsteknik Lunds Tekniska Högskola och Hedersdoktor på Utbildningvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs Universitet.

Som fysiker arbetade Bodil på Lunds Tekniska Högskola i 46 år men kanske är Bodil snarare humanist. Hur som: det blev faktiskt en inspirerande kombination. Publikt är Bodil mest känd för sina böcker om tid, sitt deltagande i Fråga Lund och ett antal Sommar- och Vinterprogram i P1. Tillsammans med Åke Åkesson utkom Bodil under 2020 med den vårdanknutna boken ”Tid för tillit och trygghet”.

Hans-Inge Persson, föreläsare, samhällsdebattör och författare.

Hans-Inge är rådgivare med patient- och närståendeerfarenhet på GPCC. Han föreläser i hela landet och har skrivit fyra böcker med utgångspunkt i den personcentrerade vården, den senaste utkom nyss och heter "Att utveckla den goda, nära, personcentrerade vården". Hans-Inge har flera uppdrag, bland annat som ledamot i både Myndigheten för Vård- och omsorgsanalys brukarråd och i Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård, HFS.

Fotografer: Bengt Kristensson Uggla - Satu Karmavalo, Bodil Jönsson - Thomas Hjertén, Hans-Inge Persson - KomLitt förlag