Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Turister i Kosterhavet ser på när undervattensfarkosten sänks ner under ytan för att filma livet i Kosterhavets djup.
En grupp turister guidas ombord på Tjärnölaboratoriets forskningsfartyg. Med hjälp av en filmkamera på den fjärrstyrda undervattensfarkosten ska de få ta del av det marina livet i Kosterhavets djup.
Foto: Martin Larsvik
Länkstig

Vetenskapsturism, biodiversitet och marin mat

Hållbarhet & miljö

Hur kan man förena hållbar turism med hållbar hantering av marina resurser? Forskare vid Göteborgs universitet undersöker hur vetenskapsturism i havsmiljöer kan locka till upplevelser med bland annat nya marina matprodukter. Vad finns det för råvaror från havet som inte används idag som kan nyttjas på ett hållbart sätt? Välkommen att lyssna till ett samtal om turism, marina vetenskaper och de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsning
Datum
2 okt 2020
Tid
12:00 - 12:40
Plats
Samtalet direktsänds från Tjärnö marina laboratorium via Vetenskapsfestivalens digitala plattform.

Medverkande
Maria Bodin, institutionen för marina vetenskaper
Maria Persson, institutionen för historiska studier
Moderator: Mikael Östblom, Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)
Arrangör
Göteborgs centrum för hållbar utveckling & Vetenskapsfestivalen

Maria Bodin är projektledare för Scary Seafood, ett projekt som vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser.
Läs mer om projekt Scary Seafood.

Maria Persson forskar inom projektet Kunskapsturism som attraktion och resurs, som leds av Centrum för turism vid Göteborgs universitet.
Läs mer om projekt Kunskapsturism som attraktion och resurs.

Evenemanget ingår i en serie föreläsningar där forskare och experter från Göteborgs universitet och Chalmers berättar om FNs Globala mål för hållbar utveckling utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att nå dem. Läs mer här.