Bild
Havets okända skafferi med bland annat sjöborrar
Foto: Susanne Liljenström
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Havets okända skafferi

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Friterad simkrabba, tapas med sjöpungspasta och algchips. Låter det spännande eller lite scary? Besök projekt Scary seafoods utställning "Havets okända skafferi", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival, för att få veta mer. Smakprov utlovas!

Utställning
Datum
21 apr 2023 - 22 apr 2023
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Nicklas Wallbom, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Mar Vall-llosera Juanola, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
John Axelsson, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
Frej Gustavsson, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Annorlunda matupplevelser

Projekt Scary Seafood vill ta vara på outnyttjade marina resurser i våra kustvatten och skapa annorlunda matupplevelser. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Smakprov utlovas!

Varmt välkomna!

 

Läs mer om projekt Scary Seafood här.