Bild
Burgare gjord på råvaror från havet.
Foto: Nordic seafarm
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Framtidens mat är blå

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Vill du lära dig mer om hur vi kan öka den svenska produktionen av sjömat? Då kan du besöka vår utställning "Blå mat – framtidens mat", som är en programpunkt i årets Vetenskapsfestival.

Utställning
Datum
21 apr 2023 - 22 apr 2023
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, Blå mat och SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ingrid Undeland, Blå mat, Biologi och bioteknik, Livsmedelsvetenskap, Chalmers tekniska högskola
Mar Vall-llosera Juanola, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
John Axelsson, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
Frej Gustavsson, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet
Fredrik Gröndahl, Blå mat, Inst. för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik, Kungliga Tekniska Högskolan
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Cirkulära lösningar

Kom och prata med oss forskare om spännande och nya cirkulära lösningar. Allt från vattenbrukssystem, till nya arter att odla och hur man kan utveckla nya sjömatsprodukter från arter och delar av fisken som idag går till annat än mat.