Bild
Öppna ostron på en bädd av tång
Foto: Susanne Lindegarth
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Allt du velat veta om alger, musslor & ostron

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Vill du veta mer om vad och hur man kan odla god och näringsriktig mat i havet? Var då med på workshopen "Allt du velat veta om alger, musslor & ostron", som är en programpunkt under årets Vetenskapsfestival.

Utställning
Datum
21 apr 2023 - 22 apr 2023
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Nicklas Wallbom, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Mar Vall-llosera Juanola, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
John Axelsson, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
Frej Gustavsson, Blå mat, IVL Svenska Miljöinstitutet
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Behöver inte matas

Blå fånggrödor, som musslor, ostron och alger, behöver inte matas. Istället tar de upp näringen de behöver för att växa direkt ur vattnet. På så sätt gör de en ekosystemtjänst genom att minska risken för övergödning, samtidigt som de ger oss en fantastisk god måltid.

Passa på att lära dig ännu mer genom att prata med forskare, som arbetar med blå fånggrödor!