Bild
Odlade grönalger.
Foto: Kristoffer Stedt
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: 4-rätters smakmeny med miljösmart sjömat

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Kan man odla fisk på land? Vad är samodling? Kan sill ha lika lågt klimatavtryck som bönor? Kan man använda tång från havet för att odla på land? I årets Vetenskapsfestival får du svar på alla dessa frågor. Fyra forskare - från Göteborgs universitet, Kungliga tekniska högskolan och Chalmers tekniska högskola- står redo att svara på dina frågor!

Föreläsning
Datum
22 apr 2023
Tid
12:00 - 13:00
Plats
Stora scenen, Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Jonathan Roques, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Ingrid Undeland, Blå mat, Biologi och bioteknik, Chalmers tekniska högskola
Fredrik Gröndahl, Blå mat, Vatten- och Inst. för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik, Kungliga Tekniska Högskolan
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Fyra spännande föredrag

Forskare serverar olika perspektiv på sjömat; samodling, cirkulära system, sillprotein & tånggödsel.

Konferencier Kristina Snuttan Sundell inleder föreläsningstimman.

Läs mer om de separata programpunkterna på Vetenskapsfestivalens hemsida.