Vetenskapligt görande i förskola och grundskola

Utbildning & lärande

Med Helena Sagar som är lektor i Kungsbacka kommun och vetenskaplig ledare för FLIS - forskande lektorer i skolan.

15 sep 2021
Zoom

Förvaltningen för förskola och grundskola i Kungsbacka kommun har under flera år arbetat strategiskt för att utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Med egna lektorer och samarbete med akademin skapas vetenskapligt görande för skolutveckling med barnens och elevernas lärande och välmående i fokus. Helena kommer att berätta mer om detta arbete i egenskap av vetenskaplig ledare och samordnare för gruppen FLIS - forskande lektorer i skolan. Alla lektorer och samverkansdoktorander som ingår i FLIS har kombinationstjänster där de bedriver undervisning, forskning och är vetenskapligt stöd i förvaltningens utvecklingsprocesser. FLIS fångar upp verksamhetens behov av vetenskapligt stöd genom en nära samverkan med verksamhetschefer och förvaltningsledning.

Helena är legitimerad lärare i NO-ämnena och teknik och undervisar på Kullaviksskolans högstadium. Hon är också Fil Dr i naturvetenskap med inriktning mot undervisning.

MeetingURL: https://gu-se.zoom.us/j/66063909155?pwd=V3ZVMHd2SVpMb1B5cDVSVXRUVGtqdz09&from=addon

Meeting ID: 660 6390 9155                   Passcode: Kontakta Stina Jerdborg för att få lösenordet

Varmt välkomna hälsar Stina Jerdborg, sekreterare och Ulf Blossing, ordförande

Välkomna till kollegiets sida: Kollegiet för utbildningsledarskap