Forskare föreläser om framtidens mat under Västerhavsveckan
Forskarna Lena Mossberg och Kristina "Snuttan" Sundell från SWEMARC föreläser om framtidens mat under Västerhavsveckan 2021.

Västerhavsveckan: Odlad blå mat, trerätters smakmeny med framtidens mat

Populärvetenskap

Kom och lyssna på forskarna Lena Mossberg och Kristina "Snuttan" Sundell, ställ frågor, smaka, lukta och känn på hur framtidens sjömat kan upplevas.

14 aug 2021
Skaftö folkets hus, Grundsund

Medverkande
Kristina "Snuttan" Sundell, Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning vid Göteborgs universitet
Lena Mossberg, Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning vid Göteborgs universitet
Bra att veta
Föreläsningen är en programpunkt under Västerhavsveckan 2021. Evenemanget nås via Västerhavsveckans hemsida, se länk nedan.
Västerhavsveckan

Inom det nationella forskningscentrumet för marin vattenbruksforskning (SWEMARC) forskar vi på nya odlingssystem och nya spännande odlingsarter – allt från havskatt till musslor, alger och sjögurkor. Vi vill att den odlade sjömaten skall upplevas med alla sinnen och vara attraktiv såväl i vardagen men också för besöksnäringen i Bohuslän.

Vi som föreläser och lagar spännande sjömat med er är:

• Kristina Snuttan Sundell, som forskar om hållbart vattenbruk
  • Lena Mossberg, som forskar om måltidsturism

SWEMARC vid Göteborgs universitet har som mål att öka produktion och konsumtion av sjömat genom hållbar odling.