Sjögurka en art som kanske kommer att ätas mer i framtiden.
Foto: Albin Dahlin

Västerhavsveckan: Forskarfilm om sjögurkor som en okänd resurs

Populärvetenskap

Vad är vattenbruk? Varför ska vi odla mat i havet? Kan man odla sjögurkor? I filmen får du träffa sjögurksforskaren Ellen Schagerström, som berättar mer om sin forskning.

Filmvisning
7 aug 2021 - 15 aug 2021
Västerhavsveckan digitalt 2021

Medverkande
Ellen Schagerström, Nationellt centrum för marin vattenbruksforskning vid Göteborgs universitet
Bra att veta
Forskarfilmen är en programpunkt i "Västerhavsveckan digitalt" 2021. Ingen föranmälan krävs. Evenemanget nås via Västerhavsveckans YouTube kanal, se länk nedan.
Västerhavsveckan

I Västerhavsveckans forskarfilm får du veta mer om sjögurkor, som är ett djur som aldrig slutar att fascinera forskaren och marinbiologen Ellen Schagerström.

Ellen är forskare vid institutionen för biologi och miljövetenskap och nationellt centrum för marin vattenbruksforskning (SWEMARC), Göteborgs universitet.