Porträtt, Niklas Harring

Varför vidtar människor som är bekymrade över miljöförstöring inte tillräckliga åtgärder?

Hållbarhet & miljö
Samhälle & ekonomi

I detta Sea and Society Talk presenterar Niklas Harring data från den nationella SOM-undersökningen kring attityder till den marina miljön, klimatet och andra miljöfrågor och data om vad människor säger att de gör privat för att skydda miljön och för att minska klimatgasutsläppen.

8 okt 2020
Webbinarium
Antal platser
Sista anmälningsdag
8 oktober 2020

Niklas Harring, forskare, Statsvetenskapliga institutionen
Presentationen hålls på engelska.
Centrum för hav och samhälle
Anmälan är stängd.

Intervjupersonernas svar jämförs sedan med deras konsumtionsmönster. Statsvetaren Niklas Harring berättar hur vi kan förstå varför individer, som är bekymrade över miljöförstöring, inte ändrar sina ohållbara konsumtionsmönster och sin livsstil. Baserat på detta kommer han att diskutera förutsättningarna för storskaligt samarbete och kollektiva åtgärder, och diskutera varför politiska beslut och gemensamma åtgärder är nödvändiga.

Om föreläsaren

Niklas Harring är forskare och lärare vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

Länk till webbinariet

Om Sea and Society talks

Sea and Society Talks är en serie lunchseminarier som tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030. Seminarierna länkar samman mål 14 som rör havet och dess resurser med något av de övriga 16 målen.  Det här ett seminariet binder samman Hållbarhetsmål 12 , 13, 14 och 16.