Välkommen till en workshop med tema afrikanska språk med fokus på somaliska!

Kultur & språk

Du kommer att få lära dig lite grundläggande fakta om somaliskan: Var den talas, av hur många, hur språket används i dagens samhälle och hur skriftspråket växte fram historiskt. Vi ska sedan titta på alfabetet och uttalet för att till sist lära oss en del grundläggande ord och fraser som du kanske kan ha användning för nästa gång du träffar någon som talar somaliska. Under workshopen får du även möjlighet att träffa en universitetsstudent i afrikanskt språk, ställa frågor och samtala med andra deltagare kring dagens tema.

5 maj 2021
Plats
Digitalt via Zoom. (Deltagarlänk mailas ut till anmälda deltagare dagen innan workshopen äger rum.)
Antal platser
Begränsat antal platser
Sista anmälningsdag
3 maj 2021

Medverkande
Morgan Nilsson, universitetslektor vid Göteborgs universitet, medarbetare från utbildningsenheten och kommunikationsenheten vid Göteborgs universitet samt universitetsstudent.
Arrangör
Göteborgs universitet i samverkan med Backa bibliotek, Biskopsgårdens bibliotek, Hammarkullens bibliotek och Vuxna i Lärande – stöd för vuxenstuderande på folkbiblioteken i Göteborg.
Anmälan är stängd.