Vad orsakar egentligen muskulär trötthet?

Hälsa & medicin

Håkan Westerblad kommer under föreläsningen att berätta om hur våra muskler fungerar, varför de blir trötta vid ansträngning samt vad det är som gör att muskelcellerna anpassar sig till träning och därmed blir mer uthålliga eller starkare. Och vad vi sedan kan ta med oss från den här forskningen när vi i praktiken skall utforma våra träningsprogram.

28 sep 2020
Plats
Digital föreläsning: Innan föreläsningen får du en länk via mail som du ansluter till strax före föreläsningen.

Bra att veta
Under hösten erbjuder RF-SISU Västra Götaland två föreläsningar i samarbete med institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet och Katrinelunds Elitidrottsgymnasium.
Arrangör
RF-SISU Västra Götaland i samarbete med institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet och Katrinelunds Elitidrottsgymnasium.

Håkan är Professor i cellulär muskelfysiologi vid institutionen för fysiologi och farmakologi på Karolinska institutet i Stockholm. Han disputerade 1989 på en avhandling om muskeltrötthet och han har ägnat stora delar av sin mer än 30 år långa forskarkarriär åt forskning om detta ämne. Håkan är dessutom en hängiven löpare.