Bägarkoraller i ett akvarium.
Foto: Anna-Lena Lundqvist

Vad hotar den biologiska mångfalden i Västerhavet? Vilka lösningar finns?

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Hoten mot den biologiska mångfalden i havet är många. En ljusglimt i tillvaron är de initiativ och åtgärder som idag vidtas av individer, politiker, organisationer och företag världen över. Under föreläsningen diskuteras vilken typ av förändringar som gör mest nytta och hur forskarvärlden och Sverige arbetar för att skydda vår havsmiljö.

13 aug 2021
Facebook live
Ytterligare information
Se direkt på

Medverkande
Allison Perrigo, föreståndare för Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier, Göteborgs universitet.
Grazzia Matamoros, Utbildningsansvarig för projektet Ocean Blues - från ångest till action, Göteborgs universitet.
In english
Arrangör
Centrum för hav och samhälle och Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier

Om föreläsningen

Den här föreläsningen hålls på engelska. Det går bra att ställa frågor på engelska.

Det här är den tredje av tre föreläsningar om biologisk mångfald under Västerhavsveckan. Efter föreläsningen kommer du kunna ställa frågor till föreläsarna.

Föreläsare

Allison Perrigo är biolog och föreståndare för Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier vid Göteborgs universitet

Grazzia Matamoros, marinbiolog och utbildningsansvarig för projektet Ocean Blues - från ångest till action vid Göteborgs universitet.