David Dencik viftar med ena handen
Foto: Magnus Gotander

Vad gör skådespelaren på inspelningsplatsen egentligen?

Kultur & språk

Ett publikt samtal med skådespelaren David Dencik, artist in residence vid Högskolan för scen och musik.

Föreläsning,
7 maj 2022
Jacobsonteatern, Högskolan för scen och musik
Fri entré men biljettbokning krävs
Ytterligare information
Om Artist in
Residence-programmet

Högskolan för scen och musik

Sedan 2018 är David Dencik Artist in residence på Högskolan för scen och musik genom generösa medel från Stenastiftelsen. Under de första två åren höll han workshops för skådespelar- och filmstudenter där han delade med sig av sina rika erfarenheter som skådespelare framför kameran. I två välbesökta publika samtal berättade han dessutom om sin syn på skådespeleri. Det tredje och sista samtalet fokuserar på hans egna roller i svenska och internationella filmer. Med hjälp av klipp från bl a No Time to Die, Quick, Chernobyl och Top of the Lake tar han med oss in i sina rolltolkningar i filmer och tv-serier som mött en stor publik runtom i världen.

Samtalsledare: Catharina Bergil, enhetschef scenområdet

Läs intervju med David Dencik på Stenastiftelsens webbsida

Mer information:

Om evenemang på Högskolan för scen och musik