Lars Gamfeldt vid hällkar på Västkusten.

Vad är biologisk mångfald och varför är den viktig?

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Visste du att människans exploatering av arter, land- och kustområden nu gör att jorden är på väg in i ett sjätte massutdöende? Under den här föreläsningen diskuteras vad begreppet biologisk mångfald betyder och varför den biologiska mångfalden i havet är livsviktigt för oss människor.

11 aug 2021
Facebook live
Ytterligare information
Se direkt på

Lars Gamfeldt, universitetslektor i marin ekologi, Göteborgs universitet
Arrangör

Föreläsare

Lars Gamfeldt är universitetslektor i marin ekologi på Göteborgs universitet. Han forskar på orsaker och konsekvenser av förändringar i den biologiska mångfalden. Lars Gamfeldt har främst havet som forskningsområde och undervisar på flera universitetskurser om biologisk mångfald.

Om föreläsningen

Det här är första delen av tre föreläsningar om biologisk mångfald under Västerhavsveckan. Efter föreläsningen kommer du kunna ställa frågor till Lars Gamfeldt.

Föreläsningen anordnas av Centrum för hav och samhälle och Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier vid Göteborgs universitet.