Bild
Illustration av en an utställarna, rosa och blå fantasifigur med kamera
Foto: Illustration av Lotta Sahlin
Länkstig

Ung Svensk Forms grupputställning av årets prisvinnare

Kultur & språk

Ung Svensk Form är en arena för möten mellan formgivare och bransch, media & publik och anordnare av Sveriges största designtävling för unga formgivare. Vinnarna presenteras i utställningen Ung Svensk Form som pågår under ett års tid på flera av landets ledande kulturhus och museer. Nu under hösten visas utställningen på Röhsska museet.

Utställning
Datum
24 sep 2022 - 6 nov 2022
Plats
Röhsska Museet

Utställningen presenterar en mångsidig gruppformgivare som samtliga visar prov på förmågan att översätta komplexa frågeställningar till formspråk. Genom verken nås nya sätt att diskutera ämnen som miljö, hållbarhet och normer.

Årets upplaga består av en framåtlutad blandning intelligens, humor och utforskande hantverk. Utställningens 25 bidrag spänner mellan såväl möbler, mode och konsthantverk som arkitektur, industridesign och grafisk formgivning; tillsammans representerar de utställda verken ett unikt tvärsnitt av dagens centrala teman inom såväl designvärlden som världen i stort.

Några av de medverkande utställarna och tillika vinnare av tävlingen 2022 är

Lotta Sahlin som pluggar nyligen studerat på HDK -Valand och Gergely Kovacs som är student på HDK-Valand, Campus Steneby. Även Matilda Hunyadi, som tidigare har undervisat på HDK-Valand ställer ut.

Vernissage sker den 24 september klockan 13:00.

Pressvisning på Röhsska museet den 22 september, för frågor och anmälan till pressvisning - kontakta Röhsska museets presskontakt