Bild som illustrerar inbjudan till Pressfrihetens Dag 2021

Tyck till på Pressfrihetens Dag!

Samhälle & ekonomi

Välkommen till webbinarium måndagen den 3 maj kl 15.00-16.30! Lyssna på spännande röster på den internationella världsdagen för pressfrihet. Ta ställning själv i publicistiska frågor genom omröstning med mentometer.

Föreläsning,
Seminarium,
3 maj 2021
Sista anmälningsdag
3 maj 2021

Bra att veta
Webbinariet är öppet för alla och kostnadsfritt, men du måste anmäla att du ska delta.
Länk till webbinariet skickas till din e-post strax före arrangemanget.
Arrangör
 Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG), Göteborgs Universitet och Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne.
Anmälan är stängd.

Det finns fortfarande platser kvar!

Anmäl dig genom att klicka här så får du länk till webbinariet med vändande post.

Välkommen!

Monica Löfgren Nilsson, prefekt, JMG, och Kristian Wedel, journalist på GP och styrelseledamot i Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne.

Varför har vi pressfrihetens dag?

Ulla Carlsson, UNESCO-professor i yttrandefrihet, medieutveckling och global politik, JMG.

Rätt att stoppa president Trump på Twitter?

Beslutet att stänga ner presidentens konto har skapat debatt. Vissa anser att det riskerar att underminera yttrandefriheten, andra menar att det är det enda rätta eftersom presidenten bröt grovt mot reglerna.
Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter som skriver analyser om digital medieutveckling och mediepolitik.
Nils Funcke, journalist och författare som skrivit flera böcker om tryck- och yttrandefrihet och ofta anlitas som expert i medierna.

Yttrandefrihetens grunder
Ett juridiskt perspektiv på pressfrihet och yttrandefrihet.
Anna Skarhedordförande i Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne och f.d. justitiekansler.

Kan man vara både aktivist och journalist?
Hur går det att förena journalistens opartiskhet med att aktivt ta ställning i samhällsfrågor?

Björn Tunbäck, journalist vid SVT som arbetar med att få den svenske journalisten Dawit Isaak frigiven.

Moderatorer:
Monica Löfgren Nilsson, prefekt, JMG