Kungspingviner på Sydgeorgien.
Foto: Steven Zeff/Azote

Symposium om Antarktis ekosystem i ett förändrat klimat

Hållbarhet & miljö
Naturvetenskap & IT

Hur bidrar svensk forskning till ekosystembaserad förvaltning av Antarktis? Fyra polarforskare från Göteborgs universitet deltar i ett symposium som belyser svensk Antarktisforskning.

Konferens,
23 feb 2021
Webbinarium
Sista anmälningsdag
19 februari 2021

Thomas Dahlgren, institutionen för marina vetenskaper
Céline Heuzé, institutionen för geovetenskaper
Michael Axelsson, institutionen för biologi och miljövetenskap
Sebastiaan Swart, institutionen för marina vetenskaper
Anmälan är stängd.

Syftet med symposiet är att väcka intresse för och belysa svensk
Antarktisforskning och öka förståelsen för hur forskning och förvaltning av Antarktis hänger ihop.

Dagen inleds med ett tal av Kronprinsessan Victoria och avslutas med en lansering av svenska ordförandeskapet i CCAMLR (Kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis) 2020–2022.

Deltagare från Göteborgs universitet

• Thomas Dahlgren, forskare på institutionen för marina vetenskaper, är samtalsledare i programpunkten "Hur bidrar svensk forskning till ekosystembaserad förvaltning av Antarktis?"
  • Céline Heuzé, docent på institutionen för geovetenskaper, talar om "Antarktis klimatförändringar i ett satellitperspektiv".
  • Michael Axelsson, professor på institutionen för biologi om miljövetenskap, talar om "Antarktiska fiskars evolutionära anpassning till den extrema miljön".
  • Sebastiaan Swart, forskare på institutionen för marina vetenskaper, talar om "Antarktiska fiskars evolutionära anpassning till den extrema miljön, är den globala klimatförändringen ett hot?".

Se fullständigt program på Havs- och vattenmyndighetens webbplats.

Arrangörer

• Havs- och vattenmyndigheten